Föreningen är till hälften idrottsklubb och till hälften samhällsförening, som utöver idrottandet främjar och driver på utvecklingen i bygden och arrangerar traditionella fester och sociala aktiviteter.
Klubben driver sport-, styrketräning-, och konferenslokaler i samverkan med Billerud. Dessa aktiviteter äger rum i Billeruds byggnader som RIK byggt om till Sporthall och gym som ligger på Billeruds mark.
RIK har kommunala uppdrag på entreprenad bland annat drift och skötsel av friluftsbadet och elljusspår.

Rockhammars IK är en ideell förening som bedriver verksamhet för:
• att få människor, främst barn och ungdomar att röra på sig samtidigt som de har roligt.
• att få en levande och aktiv byggd med samhörighet och gemenskap.
• att skapa förutsättningar för en trivsam miljö där människor vill verka och bo.

Rockhammar IK´s ansvarsområden är:

Sporthallen 
Gymmet
Badet
Lustholmen
Elljusspåret

RIK finns med i något som heter Sponsorhuset.
Massor med olika företag är kopplade till dem. Titta på sponsorhusets hemsida om du ska göra en beställning på kläder, linser, blommor eller ladda mobilen, boka en resa/hotell och mycket mer.
Om du väljer att handla något över nätet hoppas vi att du går in och handlar via Sponsorhuset då föreningen tjänar några slantar på allt som handlas via dem. Se mer info på www.sponsorhuset.se
Direktlänk till RIK´s sida http://www.sponsorhuset.se/rockhammarsik/

Om du är intresserad av att ordna något eller driva något är du alltid välkommen att ta kontakt med oss i styrelsen. Vi är alltid öppna för att diskutera olika förslag och se vad som kan göras för att utveckla föreningen och bygden.